Apbalvoti Mārupes vidusskolas skolēnu mācību uzņēmumi

Jau trešo gadu pēc kārtas biedrības “Mārupes uzņēmēji” izveidota žūrija pulcējās Mārupes vidusskolā, lai  izvērtētu un apbalvotu labākos skolēnu mācību uzņēmumus  (SMU). Konkursā šoreiz piedalījās astoņi SMU.

Žūrijas sastāvā – Silva Jeromanova-Maura (SilJa), Evita Sondore (Excellent partner),  Jānis Keišs (Beweship), Normunds Čiževskis (Bizpro), Silvestrs Savickis (Sensum). Nozīmīgākais kritērijs uzņēmumu izvērtēšanā bija – skats uz nākotni un biznesa turpināšanas iespējas.

DSC_0254
SMU “ChargeUS”, 1. vietas ieguvēji un žūrijas pārstāvis Jānis Keišs

Jaunieši bija sagatavojuši prezentācijas par paveikto veidojot SMU, stāstīja par sasniegtajiem rezultātiem un demonstrēja arī prototipus. Tāpat ar nelielu prezentāciju uztājās Kate Brenda Bula, kura iepriekšējā gada konkursā ar SMU “Ausec” ieguva pirmo vietu. Kates stāsts bija iedesmojošs, jo tieši darbība SMU viņai pavērusi ļoti daudzas durvis dzīvē, kā arī radījusi perspektīvas nākotnes iespējas, lai arī SMU “Ausec” šobrīd pārtraucis savu darbību.

Šoreiz 1. vietu un 200 eiro  ieguva SMU “ChargeUS”, kuri ir izstrādājuši bezvadu lādētāju mobilajiem telefoniem, 2. vietu un 150 eiro ieguva SMU “SYZYGY”, kuri ir izdomājuši un izgatavojuši grāmatu vākus ar spilvena funkciju, 3. vietu un 100 eiro ieguva SMU “Billows”, kuri ražoja vannas bumbas.

DSC_0259
Mārupes novada Domes pārstāve Liena Ādamsone un SMU “Billows”

Pirmo reizi konkursa ietvaros tika pasniegta specbalva no Mārupes novada Domes, kuru par interesanto un radošo biznesa ideju ieguva SMU “Billows” – 200 eiro.

DSC_0249
SMU “SYZYGY” un biedrības valdes priekšsēdētāja Evita Sondore

Paldies biedrības „Mārupes uzņēmēji” dalībniekiem par saziedotajiem līdzekļiem balvu fondam! Paldies Mārupes vidusskolai par atsaucību un viesmīlību, īpaši skolotājai Līgai Lagzdkalnei un direktoram Jānim Lagzdkalnam! Kā arī paldies Mārupes novada Domei par sadarbību, ceram, ka arī šī sadarbība kļūs par tradīciju! Un, protams, liels paldies skolēniem par ieguldīto darbu, enerģiju un uzņēmību!

Uz tikšanos atkal pēc gada!

Dalīties:

Kļūsti par biedru!

Esi daļa no Mārupes uzņēmējdarbības izaugsmes un konkurētspējas. Pievienojies mūsu sastāvam un audz kopā ar Mārupes novadu!

Scroll to Top