DSCN1224

8. novembrī notika 5. autoorientēšanās sacensības „Iepazīsti Mārupi!”.

Šīs sacensības 2009.gadā sāka organizēt nacionālās kategorijas autosporta tiesnesis Andris Būmanis ar ģimeni un domubiedriem. Šogad otro reizi pēc tūrisma rallija principiem organizētās sacensības notika sadarbībā ar  biedrību „Mārupes uzņēmēji” – šis aktīvās atpūtas pasākums noslēdza Uzņēmēju dienu aktivitātes ar atvērto durvju dienām Mārupes uzņēmumos tieši iedzīvotājiem.

Sacensībās piedalījās 21 ekipāža ar 74 dalībniekiem – vecākajam dalībniekam bija 79 gadi, bet jaunākajam – 6 mēneši. Vismaz deviņu ekipāžu dalībnieki jau kādās no iepriekšējām sacensībām bija piedalījušies, bet ne viens vien pēc finiša atzina, ka ieraudzījis daudz ko jaunu novadā. Trasē bija jāapciemo 12 Mārupes uzņēmumi – biedrības biedri, kas fotoleģendā bija atzīmēti ar biedrības logo, un vēl 8 objekti, piemēram, šogad atvērtais Skultes dienas centrs un pašvaldības Klientu apkalpošanas centrs jeb Vienas pieturas aģentūra Jaunmārupē.

Pasākuma mērķis vienmēr bijis rosināt Mārupes iedzīvotājus iepazīt savu novadu, popularizēt drošu satiksmi un vietējos objektus – kā pašvaldības, tā uzņēmējdarbības jaunumus. Mūsdienu tehnoloģiju iespējas šādās lokāla rakstura sacensībās, kas ir saistošas azartiskiem un zinātkāriem vietējiem iedzīvotājiem, ne vienmēr palīdz uzvarēt, jo trase un uzdevumi tiek plānoti tā, lai sacensībās izšķirošais nekādā gadījumā nebūtu ātrums, bet gan precizitāte, plānošana un vērīgums. Arī šoreiz vairākos kontrolpunktos tika doti papildus uzdevumi, bet jaunums bija ātruma režīma sacensības, kurās ar konstantu ātrumu – 48 km/h – jānobrauc trases posms. Savukārt kafejnīcā „Laura” dalībnieki varēja mazliet atvilkt elpu kafijas pauzē.

Pārliecinoši, tomēr ļoti sīvā konkurencē 1.vietu izcīnīja Aivara Līpenīša ģimenes komanda, kura vairākkārt uzvarējusi šajās sacensībās. 2.vietā ierindojās Andra Belousova komanda, trešajā – Jankovsku-Klintsonu ģimeņu komanda – mārupieši vismaz sestajā paaudzē, no kuriem tikai ar 1 punktu atpalika Gunta Belousova komanda, piektie bija Riņķu ģimene, bet 6.vietā – Egija Aizpuriete, Tīna un Ints Pīrāgi. Režīma sacensībās precīzākie bija Riekstiņu ģimene un Zitas Veldzes komanda. Neiztika arī bez dažādiem kurioziem – apmaldīšanās, objektu meklēšanas iepriekšējā atrašanās vietā u.c. Veiklākā – uzvarētāju komanda – izplānoja maršrutu pa 53 km garu ceļu, bet „gaisīgākie” līdz finišam tika nobraucot 101 km. Prieks, ka šogad, neskatoties uz vēlo rudens laiku, sacensībās valdīja azartisks, bet draudzīgs un pozitīvs noskaņojums.

Pateicamies  biedrībai „Mārupes uzņēmēji” par aktīvu līdzdalību sacensību organizēšanā, it īpaši SIA „SilJa” valdes priekšsēdētājai Silvai Jeromanovai-Maurai par reģistrācijas, starta un finiša vietas nodrošināšanu un biedrības koordinatorei Elīnai Grāvei par atbalstu visā sacensību organizēšanas un norises laikā. Domājam, ka dalībniekiem bija liels prieks par bagātīgo dāvanu klāstu, ko Mārupes uzņēmumi bija sarūpējuši kā uzvarētājiem, tā arī pēdējo vietu ieguvējiem. Veicināšanas balvas saņēma gan kuplākā ģimene, gan mazākie dalībnieki, jautrāk tērptās komandas, kā arī tehniskās problēmas visradošāk risinājusī ekipāža un citi. Dažas balvas varēja arī izlozēt, bet pie mierinājuma balvām, kuras vēl papildus dāvāja SIA „SilJa”, tika visi.

Balvu fondu sarūpēja: Mārupes uzņēmumi – SIA „SilJa”, SIA „Aneira”, Color-Tex, restorāns „32.augusts”, SIA „Prolux”, SIA „Baltic Apollo”, SIA „Beauty Station”, SIA „Blīdene” Mārupes filiāle, SIA „Mārupes logi”, „Best Western hotel Māra”, …, kā arī Mārupes novada Dome, Mārupes kultūras nams un Dailes teātris.

Visas bildes no pasākuma apskatāmas sadaļā “galerija”.

Rakstu sastādīja Zanda Melkina.

Dalīties:

Kļūsti par biedru!

Esi daļa no Mārupes uzņēmējdarbības izaugsmes un konkurētspējas. Pievienojies mūsu sastāvam un audz kopā ar Mārupes novadu!

Scroll to Top